Trööött

Hoppsan, bloggen hinns inte riktigt med nu med min nya vardag som består av jobb, hästar, äta, duscha, sova. Och på helgerna är det ju också fullt upp med massa annat! 

Rider ju Baron på jobb, som redan har gett mig väldgit mycket. Rider Biggan så mycket bättre efter att ha börjat rida honom. Han är väldigt mycket häst att rida och man är helt slut efter man ridit honom. Sen när man sätter sig på Biggan känns allt så mycket lättare. 

Har även gått ner sen jag började jobba, 2,5 kg! Och det både syns och märks! Sjukt kul, när man inte förväntar sig det, jag behöver ju inte träna utöver jobbet och hästarna :)

Finns mycket att skriva men vill ni hänga med mig lite bättre så kan ni alltid följa mig på instagram, maoulina :)

Fina Baron!

Grattis till mig!

Igår fyllde jag hela 21 år och hade en super lyckad födelsedag! 

På förmiddagen följde jag med Tea och de i stallet till ridhuset med Biggan, hon var superduktig in och ut ur transporten och var jättefin att rida (förutom sparkarna haha). Efter det åkte jag hem och umgicks med familjen, åt uuunderbart god mat mamma lagat, sen lite tårta på det! På kvällen körde jag till bästaste Sandra och åt lite mer kaka och bara tog det lungt :)

Har även idag åkt med till ridhuset och Biggan var nästan ännu finare än igår, sparkade mycket mindre och jobbade så fint så! Mycket nöjd med henne :D Så jäkla kul att rida henne när hon är så duktig, och att rida i ridhus är ju bara sååå skönt.

Fick allt detta igår av mamma och pappa, undra om detta är lite av en pik?! Haha, de kanske vill ha mig ur huset ;)
Nej då, jag önskade faktiskt mig lite såna här saker, skitbra att ha när man väl flyttar, för det plockar ju till mycket pengar om man ska köpa allt själv! 

Fick även en biljett till Johan Glans av min syster som vi ska gå och se den 3 februari, wiiiihoo! :D

Smörgåsgrill
Elvisp
6 kristallglas
Grytor i 3 olika storlek
Massa burkar
Skärbrädor
Stekpanna
Grytunderlägg (3st)
3 kökshanddukar
2 saxar i olika storlek
6 olika uppläggningsbestick
Ballongvisp
Köttbestick
3 olika matlagningsredskap i trä
3 knivar i olika storlek från Fiskars
Äggskärare
Olika mått
Konservöppnare
Osthyvel
Skalare
Smörknivar (3st)
''Potatissticka''


Snööö!

Igår natt klockan 4 vaknade jag av att plogbilen körde förbi och jag undrade först vafan som hände, tittade då ut och såg att det var helt VITT!
Så nu är det mycket snö här i Skåne, halt är det också, ingen har väl missat den hemska olyckan utanför Åstorp på Tranarpsbron...?

Aja, jag har i alla fall ridit Baron nu i tre dagar och han är verkligen en fin häst, inte direkt svår riden, men det är mycket häst att rida och han går inte av sig själv. Men det blir nog bra, fick fram honom ganska fint idag och det kändes jättebra :) Skitkul! Sofie (min arbetsgivare) sa att han såg glad och mycket nöjd ut.

Såhär ser det ut just nu på jobbet, här ser man några av hagarna. Så jäkla fint!

Finare ridjacka

Är sjukt sugen på att köpa en lite finare tjockare ridjacka och hittade en på rea från Kingsland som jag tyckte var riktigt riktigt fin!

Älskar den bruna färgen tillsammans med det vita och beiga, och de guldiga detaljerna. Man kan även ta av luvan om man vill. På rea kostar denna nästan 1300 kr, ganska saftigt men kanske värt det? Dock vet jag inte alls hur Kingsland är i storlekarna, har hört att de är ganska märkliga..


<3

Bjuder på en liten bild på mig och Biggan för någon vecka sedan innan vi skulle rida ut!

Man är ju så SNYGG med hjälm ''mössa'' xD Dock är det sjukt skönt att ha för annars förfryser man ju fan öronen och kinderna av sig! Ser ut som jag har vita ridbyxor också men det har jag inte, de är beiga, nästan lika opraktiskt som vita har jag märkt, hehe..

Igår såg jag till och med ut såhär när jag red! Var så j*vla kallt så fick låna en ''rånarluva'' av pappa som han brukar ha när han cyklar. Mycket skönt faktiskt!

Nya jobbet

Ja som ni kanske vet så fick jag jobbet på hästgården och denna veckan har varit min första riktiga vecka! Vilket har gått jättebra och har varit roligt.
Dock är det ju inte jätteroligt att mocka 9 boxar varje dag men det är lätt värt det för nu nästa vecka ska jag börja rida en av deras hästar. Red faktiskt en annan igår också, var kul att sitta på en annan häst än Biggan för en gång skull haha.

Så här ser stallet ut och här står 9 hästar men har plats för 11 (två boxar är inte med på bilden). 4 hästar äger dem som bor på gården (mina arbetsgivare) och 5 stycken är inackorderade.

Stallet har kaklad duschspilta samt torkmaskin/solarium med lampor och fläktar
De har även ett eget nybyggt ridhus samt padock och longeringspadock

Dålig bild men här ser man också ridhuset i bakgrunden (och longeringspadocken som är rund). Sånt här trästaket och grind som visas på bilden nedan har de även runt alla hagar.

Här är hästen jag ska börja rida. Baron heter han och är ett danskt varmblod på 13 år. En suuuperfin dressyrhäst, har sett bilder på honom hur han såg ut för 2 år sedan, och det var bara Wow..

Trivselfläckar?

Kom och tänka på de här med trivselfläckar på hästar efter jag läst ett inlägg på Tyras hästblogg darios.se där hon skrivit om just trivselfläckar. 

Är det sant att en häst mår bra om den har så kallade trivselfläckar? Och mår hästen dåligt om den inte har några?

Jag är lite kluven, vet inte riktigt vad jag ska tro. För vissa hästar har mer, vissa mindre och vissa inga alls. 

Vad tror ni?

Om det är sant att hästar mår bra om de har fläckar så måste Biggan må super då hon har fläckar över precis hela kroppen x)

Gott nytt år!

Hoppas ni haft en bra nyår och att 2013 blir ett bra år för alla!

RSS 2.0