Vad tycker ni?

Jag har ett tag nu typ låtit bli att röra mina ögonbryn, alltså endast noppat bort alla hårstrån runt om och låtit formen vara helt naturlig.

''Naturliga'' vs. Onaturliga? Ska jag låta mina ögonbryn vara, eller förändra dem?

Här är kassa mobilbilder på mina ögonbryn. Den översta bilden är naturliga, ingen ifyllnad och den undre bilden när jag fyllt i dem.


Sen på denna bilden är mina ögonbryn helt annorlunda. Dock så vill jag absolut inte noppa dem så smala igen, eller med så stort mellanrum mellan dem. Men vill faktiskt ha lite mer av denna formen. Ser liksom piggare ut med dessa ögonbryn.

Mitt hjärta tillhör dig!

Jag tror att jag dör lite. Brukar nästan aldrig köpa väskor men nu har jag totalt kärat ner mig i en.. TOTALT!

Jag ska ha DIG!

Raka eller klippa hästen?

Vad säger du egentligen? Klippa eller raka hästen?

Jag själv säger klippa, för det är väl det man gör? Klipper av hårstrånen hjälp av en klippmaskin.
När man rakar tänker jag mig att man använder sig av en rakhyvel och rakblad och rakar ända ner till huden och lämnar inget hår kvar!

Folk får säga precis hur dem vill men kan inte hjälpa att raka hästen låter fel i mina öron. Jag klipper mitt hår men rakar mina ben om ni förstår skillnaden ;)


Jävla helvetes ström..

Innan idag när jag ridit klart skulle jag som vanligt släppa ut Biggan i hagen igen så hände det jag aldrig trode skulle kunna hända!

När jag ska öppna till hagen och släppa ut henne så tar jag den understa tråden, sätter den i den översta, knäpper loss grimskaftet och håller i grimman, öppnar ''grinden'' och släpper ut henne. Enkelt och funkar alltid super.

MEN, nu var det översta handtaget till tråden trasigt så jag får mig en sån JÄVLA stöt som går genom min kropp och över till Biggan.
Jag höll ju i grimman och hon fick troligen stöten rätt i huvudet och jag skriker till av smärta och sen ser jag bara Biggan KUTA iväg! Hon springer ut på vägen helt förskräckt och jag efter henne.
Grejen är ju med ström att det blir värre för den andre som får elen i sig, om man tex står på ett led, så Biggan fick en riktigt rejäl stöt, med gärnskor på fötterna och fuktigt i marken så ja... Starckars lilla hjärtat!

Väl ute på vägen så stannar hon eftersom hästarna i hagen springer till stängslet intill vägen, MEN vill inte bli infångad av mig, av människan som ger stötar. Så hon var rädd för mig och mina händer och jag var ju lika rädd och tänkte bara ''Gode gud, bara hon inte skadar sig'' för jag såg en sopbil lite längre bort... Men jag får i alla fall lungt tag i henne, försöker lugna ner henne men hon blir stressad av mina händer så jag går iväg med henne in på gården. Klappar henne där för att hon ska veta att mina händer inte ger några stötar, men hon är fortfarande nervös och frustar.
När jag sen ska släppa ut henne i hagen igen är hon livrädd och SPRINGER för livet ut i hagen så jag blev helt nerskvätt av vatten och gegga.

Nu är jag sååå nojjig att hon ska bli nervig vid in och utsläpp efter denna hemska upplevelse som det måste varit för henne... Tror aldrig jag sett henne så rädd. Men hon kanske lugnar ner sig och glömmer det? Vi får se, och hoppas att hon inte ska få dåliga minnen av detta. Hade jag fått välja hade jag tagit hela stöten själv!
Nu ska handtaget bytas!!!

Mitt lilla lilla hjärta! <3

Vi kom med :D

Gick in på dressyrmupparnas blogg som vanligt och såg att jag och Biggan kommit med på deras Veckans outfit :D
Fan vad glad jag blev, hade nästan helt glömt att jag skickat in bilden och trode aldrig jag skulle komma med! 

Tack tack tack så mycket Linn!

Finaste Biggan får nu sola sig lite i uppmärksamheten :D

Ridfit

Ja, ridkläder är det jag får bjuda på då jag bär ridkläder mer än vanliga kläder nu för tiden! 

Sitter faktiskt fortfarande i ridkläder fast det var ett par timmar sen jag kom hem från stallet. De är ju så jäkla sköna och orkar inte byta om innan jag ska duscha, men tänkte faktiskt duscha nu så!

Man är ju inte den snyggaste i mössa men vem bryr sig när man ska till stallet? Körde på beige idag!

Man måste få skryta lite ibland

Tog en liten bild på Biggan igår precis när jag tagit in henne och jag tycker hon har blivit så jäkla fin i kroppen nu!
Fin i hullet och rund och fin över rumpan, magen har blivit myyycket mindre och smalare (nu kan man få om benen på ett hela annat sätt, skänklarna hänger längst sidorna istället för att stå rätt ut haha), halsen har faktiskt blivit liiite ''biffigare'' och ryggen är inte alls lika ''insjunken'' vid manken, kan dock önska lite mer muskler där ändå, men det är ju inget man bygger över en natt... Sen kommer ju magen fortfarande att bli mindre om jag fortsätter rida henne som jag gör nu, så hon kommer nog bara bli finare och finare ;) 

Man måste ju få skryta lite om sina älsklingar ibland eller hur? :D

Tänkte sticka till stallet nu, hade planer på att trimma lite på banan men har lite ont i ryggen och är trött i kroppen så jag rider ut istället, en lång skrittrunga eller något. För känner man inte för att dressyra ska man inte göra det heller tycker jag, blir aldrig bra då om kroppen inte orkar!

Snyggingen Biggan som alltid ska se lika sur ut på bild xD Haha

Hissar!

Tre nyheter från Hööks som jag vill hissa!

Först ett par ursnygga lackade boots med fårskinn för endast 229kr!

Ullridstrumpor som jag själv faktiskt har införskaffat, riktigt varma och goa som jag verkligen rekommenderar om man vill hålla fötterna varma. Ull värmer även om du blir fuktig/svettig och kyler inte! 99kr

Hjälm från Lami-Cell med swarovski för 1495kr. Ingen hjälm jag själv skulle köpa just nu då jag sparar pengar till en annan typ av hjälm, men tyckte denna faktiskt var riktigt snygg och annorlunda!

Varför bara till killar?

Hittade ett par skitsnygga ridbyxor för ett tag sedan och tittade lite på dem idag igen, tycker de är så sjukt snygga så att jag dör lite.
Det jag inte visste var och fick se sen var att detta är HERRmodell. Då fattade jag varför byxorna ser lite ''konstiga'' ut med lite ''dålig'' passform. MEN ska inte vi tjejer också få ha några ridbyxor i denna stilen?
Kanske man kan köpa dem ändå och hoppas på det bästa haha? Eller inte...

Skit tråkigt, skulle ju nästan kunna använda dessa till vardags!

Så osmidigt!

Var ute på en skön lite längre runda idag! Man får ju passa på när man kan rida ut när det är ljust och när det INTE regnar haha.

Satt och smsade och höll samtidigt min ena vante och råkade ju såklart tappa den... Jag bara: ''NEJ! Jag tappade min vante :(''. Precis som om Biggan bara skulle sagt: ''Det är lungt, jag ta den!'' Haha. Kan man inte träna hästar att plocka upp saker?
I alla fall så var jag ju tvungen att hoppa av och plocka upp min vante. Passade då på att ta ett kort på finaste Biggis :) Sen var det ju inte lika enkelt att komma upp på henne igen utan pall... Men jag klarade det :D Så osmidig har jag faktiskt inte blivit än, och Biggan är ju faktiskt bara 164 hög. 

Här är hon, det finaste som finns <3

Ridfit

Jag tycker det är kul att matcha kläderna även om man bara ska till stallet, eller ibland orkar man inte bry sig så mycket men jag vill ändå alltid se okej ut även om jag bara ska rida ut.

Idag matchar jag i marinblått, rött och vitt. Tröjan och ridbyxorna är ju nästan gjorda för varandra, passar ju så sjukt bra ihop. Dock är det så jäkla synd att dessa ridbyxor har blivit jättekonstiga i skrevet och i rumpan, precis som det blivit uttöjt på något vis... Ridit i dem för mycket kanske? Det är ett av mina favorit par så har väl använts flitigt, kanske får köpa ett nytt par?
(Ignorera mitt craaazy hår, sov med två flätor här om dagen när håret var blött och voila! Mega fluff)

Red is the new blue

Igår var jag och köpte täcket som planerat. Skulle egentligen göra det i lördags men var både bakis och för trött för att köra så det blev inte av.
Det blåa såg faktiskt inte lika dant ut som på bilden jag visade, de gråa kanterna var inte gråa utan en annan blå nyans än resten av täcket så det var INTE alls lika fint, sen fanns det täcket inte i 145 inne så fick bli det röda ändå!

Men tycker Biggan passade ganska bra i det ändå, hon är ju svettfux och inte åt det röd/orangea hållet utan mer åt röd/bruna hållet. Själva täcket är faktiskt att dö för, hur fint som helst och satt perfekt. 

Biggan ser ju ''jätte nöjd'' ut eller vad säger ni? Haha... Hon gör sig inte alls bra på bild i stallet, direkt när man tar fram kameran åker öronen bak, precis som hon inte alls vill vara med på kort haha, knäppisen!
(Får nog köpa en matchande grimma till täcket också, lila är ju inte direkt det snyggaste till...)

Fars dag...

Ja ingen har väl missat att det är fars dag idag, inget som vi i familjen har firat någon gång. 
Jag fattar inte poängen, är poängen med att man ska uppskatta en person speciellt mycket denna dag? Ska man inte göra det året runt istället? Och kanske helt oväntat göra något speciellt för personen man älskar en annan dag. För hur glad blir man inte när någon helt oväntat gör något speciellt för en? När man får blommor på en vardag utan någon egentlig anledning, när man får de där oväntade smset där det står hur mycket en person älskar och uppskattar en. 

Fars dag, mors dag, alla hjärtans dag och alla dessa dagar känns så pressade och falskt på något vis. Att man ska säga grattis, köpa massa presenter och skit är ju helt sjukt. Är det inte roligare att uppskatta någon lite extra helt oväntat? Utan att personen vet något, eller förväntar sig något.

Jag tänker också på alla dem som inte har en pappa just idag. Denna dagen är fylld med massa sorg, att man kanske inte har sin pappa kvar längre. Jag kan skratta mig lycklig att jag har min pappa kvar, och kan inte tänka mig att han inte skulle vara här. Min pappa hade ingen pappa när han var liten, han tog självmord, alltså min farfar... Min systerson Neo har heller ingen pappa, han dog i en olycka på jobbet...

Så nej, jag ''firar'' inte denna dagen och kommer aldrig att göra. Jag är uppfostrad att uppskatta varandra varje dag och ibland lite extra helt oväntat! Och det försöker jag följa, jag kommer uppfostra mina barn lika dant i framtiden om jag får några!


Röd eller blå?

På måndag ska jag åka och köpa ett nytt täcke till Biggis, ett 200g från Shires med helhals. Vet dock inte vilken färg jag ska ta, röd eller marin? På en fux passar ju marin bättre men det röda är ju bara så fint, och Biggan är ju faktiskt en tjej, hon vill kanske ha en tjejfärg? Får se hur dem ser ut i verkligheten först tror jag ;)

Gillar verkligen Shires täcken, Biggan har ett 400g från det märket och passar skitbra och har inte en ända repa på sig (dock bara använd en säsong, men ändå). Det sägs ju att det ska vara kvalitetstäcken till bra priser!

Vilket är snyggast? Röd vs. Marin

Pippis häst?

Nu är finaste fröken fux klippt igen och det gick jättebra. Hon bryr sig inte ett skit när man klipper henne förutom när man ska ta längre upp på halsen och vid huvudet, då får hon lite panik men genom att brämsa henne så gick det smidigt.

Nu är hon mer grå än röd-brun som hon brukar vara och hon är meeega prickig/fläckig eller vad man ska säga. Hur gulligt som helst, de syns ju inte när hon har lång päls men brukar synas på sommaren då pälsen är lite kortare. 

Så skönt att bli av med pälsen, kan man rida normalt utan att hon svettas sönder, innan kunde man knappt rida ut innan hon blev svettig på halsen och under sadlen.

 

Halloweeeeeeen!

Igår var det halloweenfest och kan säga att jag hade skitkul så länge det varade haha, behöver inte gå in på fler detaljer!

Var riktigt roligt att klä ut sig och alla blev så jäkla coola! Jag var nog den som körde på minst smink, jag hade ju mina vita linser, min långa blodiga rock osv så det räckte gott och väl ;)



ÄNTLIGEN!

Yes, då har man fått fast jobb!!!!! :D Grattis till mig själv! Tack som fan!

Fick jobbet på hästgården och börjar mitt fasta jobb redan den 26 november! Innan det ska jag bara gå bredvid han som jobbar där nu så han kan lära upp mig lite vad som ska göras osv. 

Vad jag kommer få göra osv kan jag återkomma med, vet bara på ett ungefär än så länge ;) Men mina arbetstider är måndag till fredag från 07.30 - 16.00, så det är ju ganska goa tider!

Wie :D


RSS 2.0