Ge mig energi!

Jag är så jäkla trött så jag har inte ens kommit upp ur soffan än.. Ligger och äter lite choklad i hopp om att det kanske kan ge mig lite energi haha..
 
Så såhär kul har jag liksom!

Trött som en zombie..

Oj, här har jag inte skrivit på ett tag.. Jag började jobba i måndags och efter det rider jag eller är med Marcus så jag har helt enkelt inte hunnit. 
Nu är Marcus den dåren på väg till Berlin på cykel... Galen ide kan man tycka men ganska coolt ändå. Man är ju lite orolig för han cyklar ensam men tror han klarar sig bra! 
 
Nu i helgen har jag varit en sväng inne på Helsingborgsfestivalen med min bror och hans tjej, trevligt. Dagen efter var vi på Väla och shoppade lite, jag hittade ett par svarta jeans och toning till håret :) Sen såg vi på film och mös. 
 
Just ni sitter jag svintrött i soffan och tittar på Trop Model. Senare ska jag till stallet och rida en sväng, mys!

Gul outfit idag!

Idag följde älskling med mig till stallet och var så snäll och fotade lite i vår nya gula outfit :)
Vi red på ett gräsfält en bit från stallet och det gick hyffsat. Hon kändes lite stel i ena sidan i början och hon var ganska pigg så jag kunde inte riktigt samla henne i galoppen, men vad gör det? Hon har varit så duktig och fin på sista tiden så kan inte klaga! :)
Jag fick idag dålig sits och dåliga händer.. Vilket jag faktiskt jobbar extremt mycket med, men ibland faller man bara tillbaka, får träna vidare helt enkelt!

Gult är inte fult, det är sjukt snyggt ;) Håller ni inte med?




I slutet fick hon springa av sig lite vilket uppskattades :)


Vackra häst <3

Stor bildbomb!

Idag följde min brors tjej Isabelle med mig till stallet för hon ville rida lite :) Med sig tog hon så klart kameran och fotade lite, äntligen liksom! Haha.
Biggan gick jättefint idag, verkligen! (Förutom att hon blev lite spänd ibland pga blåsten och att det var spöken längs ena långsidan). Tycker hon blir mjukare och mjukare för varje gång jag rider henne och det är så jävla kul. Hon bär sig på ett helt annat sätt än innan, och galoppfattningarna är nu helt utan sparkar (ibland blir hon bara lite övertaggad). Hon är jättemjuk och fin i munnen, lyssnar bra på sits och skänklar och jag kan rida igenom henne och få dedär härliga trycket i henne.
Ja jag bara älskar denna hästen och ägaren var med idag en stund och tittade och hon var väldigt nöjd och tyckte Biggan blivit jättefin i både kropp och ridning! Kul att höra :D 

En stoooor bildbomb kommer här! Titta och njut av denna undebart fina häst <3



Älskar denna snygga pikén som jag köpte på Ullared för ett tag sen, inte ens på hästavdelningen! Riktigt kap
 
Blev faktiskt väldigt nöjd över vår outfit idag och tyckte den var väldigt snygg! Tycker Biggan passar så bra i brunt och guld/koppar!

Piké - Ullared
Hjälm - Lamicell
Ridbyxor - CRW
Stövlar - Tretorn Falsterbo
Handskar - Ullared
Sadel - Morris and Nolan
Schabrak - Gold Medal
Lindor - Showmaster
Träns - Hopplock från Hööks
Pannband - Köpt på Falsterbo

Lyx vs. Budget

En hjälm som jag alltid velat ha är Charles Owen hjälmen men aldrig köpt den på grund av att den är så dyr. 2300 kr går den på.
Men sen finns det ju Jacson Wen som nästan ser lika dan ut fast till ett mycket bättre pris, 1200 kr!
 
Så nästa gång jag köper ny hjälm kommer det nog bli Jacson hjälmen, för 1100 kr till ger jag inte för en nästan lika dan hjälm som Charles Owen. Jag varken tävlar eller bryr mig så mycket om märken så en Jacson hjälm duger bra till mig!

Ren jävla lycka!

Ja, jag var ju som sagt i Falsterbo igår med några från stallet och det var hur kul som helst :) Vi tittade på hoppningen och jäklar vilka duktiga ryttare och helvete vilka fina hästar!!! Var så kul att se. Och gud vad högt de hoppar, helt sinnessjukt.. 160 ser ut typ som 3 meter.. Haha
Gick och tittade också bland alla stånd med massor av hästsaker men det ända jag köpte var en keps och ett guldigt/mässingfärgat blingpannband. Det var ju finaldag och jag hade förväntat mig att de skulle vara jättebilligt men hittade faktiskt inget spännande till tillräckligt bra pris, kanske är jag lite snål x) Men behövde faktiskt inget speciellt, bara pannbandet :D Ni får se det nästa gång jag och Biggan ska fotas!

När jag vaknade idag var jag så jäkla trött och sur. Hade sovit i nästan 12 timmar för var så trött igår men det kändes som att det inte hjälpt. Kände mig inte alls på hugget för att rida idag men tvingade mig ändå iväg, och vilken TUR att jag gjorde det! För Biggan, som är världens bästa häst, fick mig att sväva av lycka :D 
Vi red på ett gräsfält en bit från stallet och fy FAN va fin hon var! Jag log med hela huvudet när jag red och jävlar vilken känsla det var. Biggan var pigg men lyssnade på mig heeela tiden och var verkligen stadig i formen och jobbade verkligen med hela kroppen. Både hennes trav och galopp var så luftig och det kändes som man flög! 
Hon kunde öka både traven och galoppen och direkt samla sig, ja jag vet inte vad mer jag ska skriva, allt var perfekt, förutom några sparkar för att hon var ganska taggad ;) Men det gör ingenting för allt annat gick så bra!

Gud vad långt det blev men hoppas ni fattar att jag är överlycklig och kommer leva på detta passet ett tag framöver! Dock så trampade Biggan av sig vänstra framskon (hur hon nu lyckades när jag hade boots på henne) så kommer inte kunna rida förrän hovslagaren kommit och slagit på den, hoppas han kan komma så fort som möjligt!!! 
 

Några kronor fattigare

Hittade faktiskt en del saker på Hööks, bland annat de gula lindorna men också pälsglans + shampoo och en brun lädergrimma :) Lädergrimman var på rea och kostade nu bara 109 kr, velat ha en ny ganska länge då Biggans gamla är gammal och ful.
 

Är gult fult?

Är det inte typiskt att precis när man satt sig på hästen och ska rida ut så börjar det regna? Jag hade planerat en lite längre runda idag men det fick bli en kortis. Bättre än inget men jag och Biggan var helt dyngsura när vi kom tillbaka till stallet. Suck.. Det som är jobbigt att rida i regn är att man sen måste putsa sadel och träns, plus att precis allt blir blött, schabrak, padd, benskydd, jag, hästen osv.. Blä för regn.

Inget speciellt har hänt sen sist jag bloggade. Har varit med Marcus större delen av tiden och jag hoppas att han snart vill fota mig och Biggan igen. Får fjäska som fan för han hatar verkligen att följa med mig till stallet och tycker det är tråkigt att fota..
Synd, för jag har redan planerat min och Biggans outfit ;) Haha. För det ska bli GULT! Jag ska ha mina nya gula ridbyxor med mina nya stövlar som har gulddetaljer, vit t-shirt och svart skärp. Sen ska Biggan ha ett ljusgult schabrak med guldpasspoal eller ett vitt schabrak/padd, gula lindor i samma nyans som mina ridbyxor så det kan nog bli ganska coolt :D 
Nu är det bara att hitta ett par gula lindor, alltså lika gula som mina ridbyxor (mega gula). Hööks har haft gula kombinationslindor men vet ej om de har dem kvar. Får åka och titta! Egentligen vill jag ha fleecelindor för jag har aldrig tidigare använt mig av kombinationslindor men det kanske funkar bra det med? 

Aja, nu ska jag duscha och sen åka en sväng in till Hööks och sen vidare till Marcus! Om de inte har på Hööks så ska jag ju till Falsterbo på söndag, kanske man hittar där istället :)

Bjuder på en bild från i vintras. Tycker jag och Biggan har utvecklats sjukt mycket sen dess faktiskt, i alla fall när det gäller ''dressyren'' haha ;)

Ojsan!

Hoppsan, har nästan glömt av att jag har en blogg haha. Nej men det har bara inte blivit av att fota mina stövlar och massa andra grejor då jag har haft massa annat för mig. 

Kan först säga att stövlarna jag beställde var för små. Japp, beställde 39 men de var aldeles för tighta så tårna somnade när jag red. Dock fick jag snabbt sålt dem och beställde ett nytt par, fast i storlek 40 och med extra höga skaft (för standardhöjden var slut). Så klart var dem liiite för långa men snabbt fixat med hjälp av hälkil och passar nu bra och är otroligt sköna att rida i. 

Jag ''passar'' även en D-ponny i stallet nu tills imorgon. Jag mockar, sätter mat och rider om jag vill. Så honom har jag ridit igår och förrigår, idag orkade jag helt enkelt inte rida två hästar för det var så jävla varmt. 
Verkligen skillnad på att rida ponny (hopp ponny dessutom) när man är van att rida storhäst, men kul är det! 

Var även inne på hööks igår och då hittade jag ett par skitsnygga gula ridbyxor, helskodda dessutom som det var 30% rea på. Hittade också ett ljusgult schabrak med guldkant som det också var 30% på. Nu fattas ju bara ett par gula lindor så jag kan matcha alltihopa :D

Söta Fleetwood redo för uteritt!

Älskar mina nya ridbyxor och mina nya stövlar! Snyyyyggt



RSS 2.0