Stor hiss

Som tjej kan man aldrig ha för mycket underkläder, jag kan i alla fall inte få nog av det!
Så igår hittade jag dessa underbart fina trosor på H&M. Stringen i 5-pack för 99kr och hipsterna i 3-pack för 129kr, rena kapet! Kan även tillägga att trosorna är otroligt bekväma som är i mjuk spets och sitter väldigt fint.

Hur kan man inte älska? Färgerna är ju helt underbara


...


Om jag vore 165 kanske..

Tittade precis runder lite på nelly.com och hittade ett par stilrena och urläckra svarta pumps! Dock är dem 14 cm höga med 4,5 cm i platån så mjaaae, tror inte det va. 
Jag är ju som sagt 175 cm så då blir jag nästan 190 och det vill jag verkligen inte. Känner mig redan tillräckligt lång. Men snygga var dem!


Mini renovering

Eftersom mamma har haft penslen i handen ett bra tag nu och gått loss på mer eller mindre halva huset, dvs uterum, möbler, deras sovrum, dörras osv så blev ju jag också sugen på att måla lite på mitt rum.
Dock så har jag ju tapet som jag inte kan göra så mycket med men jag hade innan furutak, furufönster, furudörr, furumöbler osv. Och jag HATAR furu!!! Så jag bestämde mig för att måla om det till vitt. Dock så slänger jag ut alla furumöbler och köper nytt. 

Dock så tänker man ju att det ''bara är att måla taket'', ''bara till att måla fönstret'' och ''bara till att måla alla lister'' osv.. Men det är så mycket mer arbete än vad man tror. Taket tog över 2 timmar att måla en gång (ska målas två) och jag har ungefär bara halva kvar. Fönstret ska målas 3 ggr och färgen tar 16 timmar att torka innan man kan måla igen.. suck.. Sen ska jag måla alla taklister, fönsterlister, golvlister och allt runtom dörren. Själva dörren får mamma måla!

Gillar egentligen inte min tapet men det blir för dyrt och för mycket jobb för att fixa att tex tapetsera om eller göra så man kan ha målade väggar istället. Man får ju hoppas att man flyttar snart..

Här kan man se det som är målat en och det som är målat två gånger. Har som sagt ca halva taket kvar.

Visst är furu äckligt fult?!


Lång dag

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen en sväng. De ville typ se hur det gått med mitt arbetssökande och att nu har jag rätt till ersättning! Kommer dock inte få några pengar förräns om 3 veckor pga att jag jobbat ca 3 veckor under de 3 månaderna som jag varit inskriven hos dem.. Lite rörigt. 
Efter det stack jag till stallet och mockade, satte foder och gick en runda med Biggan. Sen stack jag och hämtade Tea (hon har 2 ponnyer i stallet) i Lerberget för vi skulle till Kullabygden och hjälpa till med Pay and Ride som de hade idag. Var där från 16-20 och åkte efter det hem! Sjukt fina hästar som var där och hoppade, riktigt smäckra hästar, inte som Biggan precis.. Haha

Så har min dag sett ut mer eller mindre! Och såhär har jag sett ut idag (dock inte i stallet och på tävligen.. kanske ni fattar)

Schabrak får man aldrig för många av!

Är ute på jakt efter ett marinblått hoppschabrak och då stötte jag på detta schabraket nedan som jag blev helt förälskad i. Har ingen aning vad det är för märke (3 pro-team?) för det står inte på sidan (märkligt) men snyggt var det i alla fall, MEN det finns inte i FULL storlek (kanske slut?). Vill ju ha det och det kostade inte så farligt heller, 370 kr. 


Dock så är detta schabraken från Jacson också jävligt snyggt. Två tjejer på träningen hade det idag, en i marinblått och den andra i beige och jag blev kär. Blir nog att köpa det marinblåa. Kostar 380 kr. 

Ska det gå bra eller dåligt?

Idag var det ju hoppträning som vanligt och i början gick det verkligen skitbra! Jag kände mig säker på hindrena och Biggan hoppade jättefint. Sen när jag skulle hoppa en kombination började de vanliga problemen igen, att hon stannar.
Det är mycket på grund av mig, att jag är för dålig på att hålla om med benen samtidigt som jag håller henne, plus att jag blir osäker när avståndet blir fel, och då stannar hon. Men ibland är det bara hon som är tramsig, som hon var idag, vid ett flertal tillfällen.

När jag skulle hoppa ett räcke så skulle jag direkt göra en vänstersväng, och precis i svängen så går vi nästan omkull. De hade vattnat underlaget i ridhuset och det var väldigt blött på vissa ställen och vi kom precis på ett väldigt blött ställe där Biggan halkar med höger fram och hon bara försvann under mig. Jag trillar av på rygg, knäcker till nacken och tappar luften. Biggan lyckades som tur va inte trilla över mig fast det var nära. Jag sätter mig på knä, kan inte andas och känner paniken. Folk kommer fram till mig och undrar om det gick bra. Jag kunde inte svara utan försökte bara andas. Jag kände även att tårar börja bildas, varför tänkte jag? Det gjorde ju inte speciellt ont, jag blev inte så rädd och det var inte mitt fel. Men ändå blev jag så arg på mig själv, att det aldrig någonsin ska gå bra. Jag hämtar andan och sitter upp igen. Väntar ett tag på min tur då jag ska hoppa banan. Känner att mitt självförtroende är i botten och jag känner mig osäker och nervös men ändå försöker jag hoppa banan så gott det går. Pricken över i:et är att Biggan stannar på ett hinder och jag trillar av igen, jag sätter mig faktiskt på hindet. Varför inte liksom? 

Så ja, för övrigt så gick hoppträningen bra. Hoppas det blir bättre och bättre i alla fall och jag slipper trilla av hela tiden... Man känner sig så sjukt hopplös och urkass. 

Och juste, Biggan fyller 18 år idag. Grattis till den hästjävlen! (Skämt åsido)


Dra-åt-helvete

Ja, så känner jag just nu. Har ett dra-åt-helvete-humör som tydligen inte gick att sova bort. 
Orkar fan inte längre, är så jävla trött. 


Saker som måste göras

Idag har jag sysselsatt mig med att putsa, damsuga hela huset och städa badrummet. Känner mig faktiskt ganska duktig, dock behöver mitt rum också städas men det orkar jag inte idag. 

Ska till Biggan snart och rida ut en sväg. Vädret är hyffsat, mulet men det blåser klappt någonting så det är ju skönt.

Det var en del att putsa. 3 träns och en martingal. Har ett till träns som jag skulle putsat men det var inte så skitigt så jag väntar med det. Ska även putsa sadeln och sadelgjorden, men det gör jag idag efter jag ridit. 
Är ganska lat att putsa efter jag ridit i och med det inte riktigt finns någon stans i stallet att putsa, ingen vask eller liknande. Men nu när det börjar bli varmare så kommer jag säkert putsa av sakerna lite oftare, så det inte blir sååå jävla skitigt x) 


Slappe dag

Har varit en snabbis på Elgiganten och köpt mig ett usb minne. Behövde det för att jag ska kunna föra över olika saker mellan datorerna, tex som Sons of Anarchy (bästa serien) som jag har på Marcus lille laptop för den har inget HDMI uttag så jag kan inte se det på tv, därför måste jag föra över serien på min data för att kunna se!

Igår byggde jag och Tea i stallet en liten bana på 4 hinder i padocken. Själva banan blev 7 hinder och det gick rätt bra faktiskt. Gick bättre igår än vad det brukar göra på träningarna.
Och idag står det hoppträning på schemat, stackars Biggan, hon kommer vara trött efter att ha hoppat 2 dagar i rad. Men hon överlever nog!

Min outfit idag blev ganska ledig, orkade varken sminka mig eller fixa håret för att bara åka till Elgiganten liksom.
Fy fan vad blek man är, usch. Längtar verkligen efter solen!

Jacka - Modekungen
Halsduk - Vet inte
Stickad tröja - Carlings
Jeans - Gina Tricot
Skärp - H&M
Skor - Din sko

Den där hästen

En del har frågat om Biggan är min häst, och nej det är hon inte. Jag är en såkallad ''skötare'' till henne eller vad man nu ska kalla det.
Ägaren betalar allt för henne, stallplats, foder, hovslagare, veterinär och all utrustning som behövs. Vill jag ha något eget som schabrak, träns eller liknande så står jag för det själv, även för träningar. Så jag betalar ingenting för att rida henne, jag har henne nästan som min egna häst, fast gratis.

Jag behöver nästan inte heller göra något stalljobb så som mocka, sätta foder, in och utsläpp, fodring osv. Dock så hjälper jag givetvis till om det behövs. Men ägaren vill själv göra alla stallsysslor som finns, hon tycker det är skönt att vara i stallet och få lite motion av mockningen, hon är bara glad att jag rider hennes häst.
Kan tillägga att ägaren som heter Susanne är 50+ och hästen egentligen var köpt till hennes dotter (för kanske 6 år sen) som jobbar inom sjukvården och har varken tid eller lust att rida längre. Innan jag började rida henne hade hon inte gått på ett år, så de tog emot mig med öppna armar!

Så jag skrattar mig lycklig som har hittat en sån underbar häst med en sån underbar ägare, det kan faktiskt inte bli bättre! Ganska sjukt egentligen hur bra jag har det, för en gångs skull när det gäller hästar.

Lite övrig fakta om mig och Biggan. Jag har ridit henne precis ett år nu, hon är ett halvblod från en väldigt fin stam, kommer dock inte på nu vem hon är från.. Typiskt.. Men, hon är 17 år, eller ja, hon fyller faktiskt 18 nu den 18 april. 
Hon står i ett stall tillsammans med 7 hästar, eller snart 8, vi har fin padock och några kilometer till närmaste ridhus. Jag älskar alla människor i stallet, verkligen, och hur ofta gör man det när det gäller hästmänniskor? Kan tillägga att jag bara har 3 km till stallet vilket är så sjuuukt skönt!

Ja, ren lyx skulle man kunna kalla det ;)


Hej, är en bra början!

Gud vad glad jag blev när jag såg att dressyrmupparna lagt upp bilden jag ritade på en av deras hästar på deras blogg :D

Såg även att en del varit inne här och kikat på min blogg och kommenterat och det är verkligen skitkul! :)
Som ni ser så är jag ingen superbloggare som lägger upp flera inlägg om dagen, hade gärna velat det om jag haft fler folk som kunnat till exempel fota i stallet och när jag rider, så ridbilder blir det lite mer sällan!
Men jag uppdaterar så fort jag har något att skriva om eller visa, så titta gärna in lite då och då så kanske jag har lagt upp något som verkar spännande!

Kan bjuda på ett par bilder från förra veckan då jag longerade Biggan och sedan släppte henne lös så hon fick busa av sig lite :) (Observera att det är första gången hon rör sig på två veckor, så lite mage har hon fått, haha. Och ja, vi drog ner på maten)

Jag provade för första gången att använda mig av chambon då jag inte hade inspänningstyglar i stallet. Tyckte väl att det fungerade hyffsat, hon blev lång och låg men trampade inte under sig så som jag ville. Vikten hamnade istället på bogarna utan att hon fick bakbenen med sig. Så som jag vill att hon ska gå är i en kortare och högre form, då trampar hon under sig bättre för hon är ganska lång av sig naturligt. Dock longerar jag inte så ofta så det gör ingenting, hon fick springa av sig lite i alla fall!

Hon tyckte det var roligare att springa av sig lite och denna bilden är ju klockren, ingen koll på benen för fem öre, istället kör man på i lite korsgalopp :D



Hälsa på de små ponnysarna måste man ju också göra!

Älskar även denna marinblåa outfiten på henne, vilken häst passar inte i den färgen?

Träns - Claridge House
Sadel - Stubben Avalon
Chambon - Vet inte, fick låna den
Schabrak - Lami-Cell
Lindor - Lami-Cell


Härligt väder (igår alltså..)

Tittade i pappas kamera av en slump innan och fick se att han hade tagit några bilder från igår när jag red. Han, mamma och Neo följde med till stallet igår för att Neo så gärna ville se moster rida fort på hästapållen :) Haha. 

Av tre bilder pappa tog så blev ju denna ganska bra, på Biggan alltså. Jag har lite problem med min sits så jag gärna tippar fram, men det jobbar jag på ;)
Blev förvånad att Biggan inte ser tjockare ut då hon inte blivit riden på de två veckorna jag var uppe hos Marcus i Sundsvall, för när jag kom hem så hade nog fått lite större mage än vanligt, haha. Men den ska jag försöka få bort så fort som möjligt!

Älskar brunt och beige på henne, hon är så jäkla fin i det. Denna outfiten är inte helt fel tycker jag! 

Schabrak - Gold Medal (Älskar det)
Benskydd - Ullared (Bruna)
Träns - Olika delar från Hööks
Sadel - Morris & Nolan
Tröja - Hööks
Ridbyxor - Mountain Horse
Väst - Hööks
Handskar - Ullared
Ridstövlar - Tretorn
Hjälm - Lami-Cell

Väla, det andra hemmet?

Så, snart ska jag sticka upp till Väla en sväng med Sofia. Ska titta om de ha den vita kavajen på Gina och sen ska jag titta efter skor. Får se vad jag kommer hem med ;)

Efter det ska jag till Biggisen och rida lite :D Har saknat henne så mycket! Ska bara skritta ut en runda i det fin fina vädret.

Har förresten inte visat min nya skinnjacka, men här är den! Den kommer från modekungen.se


Måla pålle

Idag testade jag för första gången att rita i Photoshop då Marcus har en ritplatta. Och varför då inte rita en häst? 
Hästen jag målade av heter Qupido och ägs av Linn som är en av bloggarna på dressyrmupparna.se. Tycker han är så fin då han har en otroligt fin utstrålning! 

Blev riktigt nöjd om jag får säga det själv! Dock tog det jävligt lång tid, ca 5 timmar tror jag.. Haha men kul var det.

RSS 2.0