Hööks nyheter

Här är lite av Hööks nyheter från JH Collection som jag ska titta lite närmare på när jag besöker butiken nästa gång. Alla nyheterna kan jag faktiskt säga är skitsnygga, skulle vilja ha allt.
Mössan har jag redan bestämt mig att jag ska ha och ridbyxorna är ju så sjukt snygga! Plus att man får ridstrumporna för 29 kr om man handlar för minst 200 kr, max två par, finns ju ett par blåa också hehe ;)

Flippanbett

Något jag läst lite om och är väldigt sugen på är ett såkallat Flippanbett som är på bilden här nedan.
Det ser väldigt ''hemskt'' ut men är bara något skarpare än vad vanligt tränsbett är, plus att man kan välja hur skarpt man vill ha det genom att bara använda en tygel, en tygel med delta eller två tyglar osv osv. 
Vad bettet gör och vad jag har läst så ska det hjälpa hästen att inte hänga i munnen och bli lättare att korta upp, och det är precis det jag behöver med Biggan, vill ha ett något skarpare bett än vanligt tvådelat tränsbett men ändå inte för skarpt. För när jag hoppar så vill hon gärna hänga i handen och bli lång, och då dras jag fram och tappar balansen, jag måste liksom få upp huvudet på henne (som min tränare säger hela tiden) men det är typ omöjligt och tror detta hade funkat kanon!

Dock är det priset som sätter stopp. Ett nytt sånthär bett går loss på 2150 kr, say WHAT?! Haha. Dock kan man hitta begagnat runt 1000 lappen. 
Och jag tänker lite såhär: ''När jag varken tränar eller tävlar seriöst så varför ska jag köpa ett sånthär bett?''. Men varför ska man tävla och hålla på för att kunna köpa bra saker som passar både ryttaren och hästen, för att bli bättre och hjälpa till?

Vi får väl se vad som händer, Biggan är ändå för svår för mig att hoppa med... Men kanske blir lättare med hjälp av detta bettet? Hade jag haft ett sånthär bett hade jag utan tvekan börjat träna hoppning igen, annars vill jag typ inte, Biggan är en ganska svår häst, i alla fall för mig..


Det finns folk till allt

Suck säger jag... Vilka människor det finns att störa sig på precis allt. 
Innan idag red jag en runda som jag brukar rida ibland och det innebär att jag rider in på en gräsväg, förbi en gård som sen blir en grusväg.
När jag kommer fram till gården (vägen går runt gården) står där en kvinna i 50 års åldern och säger till mig: ''Du vet väl att detta är privat mark va?!'' Med sur och bestämd röst. Jag svarar: ''Ojdå, jag såg ingen skylt nämnligen...'' Och då kontrar hon med att det ska inte behövas och att jag måste ta reda på vart jag får rida och inte, för det rider tydligen mycket hästar förbi på just denna vägen som tillhör deras gård. Hon sa att hon inte vill ha hästar i sin ''trädgård'' osv.
Men jag vet att jag har fått rida där men tydligen är denna kvinnan nyiflyttad här och hon säger att vi aldrig fått rida där även när hon inte bode där, mer än vad jag visste sa jag. Jag säger då att det kanske är bättre att sätta upp skyltar så folk vet vad som gäller, men nej det skulle hon verkligen inte.
Hon säger också att jag borde sett ett så kallat ''markrör'' som är orange och ligger en bit bort i ett typ dike/liten bäck som man rider över men som jag inte sett röken av, och säger då jag att: ''Hur ska jag som 20åring veta att ett sånt rör betyder att jag är inne på privat mark?''.
Jag talar även om att jag respekterar att vi inte får rida här men att jag faktiskt inte visste om detta och tyckte de kunde sätta upp skyltar för att underlätta för alla. Men sur och krängd som denna kärringen var så skulle hon absolut inte behöva detta.
Vi stod och diskuterade ett tag, men kom bara fram till att vi inte får rida där helt enkelt och att inga skyltar skulle behöva sättas upp. Men för fan, istället för att gnälla så jävla mycket vart man inte får rida så sätt upp en skyltjävel och spara hjärtinfarkten!
Tydligen gillar denna typen av människa att gnälla och knabba, för om det vore ett så STORT problem skulle skyltarna redan sitta uppe! Eller har jag fel?

Dagens

Åkte upp till Väla och köpte vinterjackan som jag la undan igår så just nu har jag typ 80kr kvar på mitt konto haha, som tur är får jag lön imorgon eller om ett par dagar! 

Idag blev det heller inget smink eller några speciella kläder, helt okej vardagsoutfit liksom!

Vinterjacka

Som sagt var jag på Väla innan idag och tittade efter vinterjackor och visste ungefär vad jag ville ha. Gick in och tittade på Intersport och hittade denna snygga jackan från McKinley för 1800kr. Både min syster och Isabelle har en fast förra årets modell och annan färg och de älskar den.
Men jag tyckte verkligen om denna jackan på grund av färgen, passformen, detaljerna och att den är varm och go! Hade ju tänkt ha den några år framöver och då vill jag ha en jacka som håller, och tror denna är ganska tålig så den får det bli. Inte köpt den än utan lagt undan den till imorgon, så blir väl att jag åker och köper den imorgon :)


Dagens

Sov lite för länge idag än vad jag räknat med så dagen har gått ganska fort. Åkte en sväng till Väla för att titta efter vinterjacka och hittaden en snygg som jag kan visa sen.
Sen ikväll har jag klippt Biggan med hjälp av min pappa. Hon skötte sig jättebra och han behövde bara brämsa henne sammalagt typ 5 minuter, om ens det, när jag skulle ta närmast käken och vid öronen, annars behövde vi inte det. Dock så satte jag i bomullstussar i öronen vilket nog också hjälpte henne att vara lugn. Hon fick mycket godis just när det var lite jobbigt för henne så hon blev glad igen :)
Tror också hon gillade min pappa för hon var oväntat lugn och han stod och höll henne hela tiden, klappade och pratade med henne, hon kände väl att han var lugn som en filbunke, tror aldrig jag sett min pappa stressad eller jaga upp sig haha!

Han har berättat många historier om när han jobbade som nödslaktare och handskades med helt galna hästar. Han var den som vågade ta dem värsta och var väldigt proffsig och duktig med djuren. Han berättade innan att han skulle brämsa en häst en gång, den var så stor och stark så när han tog tag om mulen så stegrade sig hästen och pappa följde med upp i luften, haha. Han har också varit nära att blivit sparkad rakt i huvudet, hoven flög precis över axlen på honom. Ja hästar är ganska farliga djur ibland men min pappa är faktiskt duktig på att lugna ner dem!

Såhär såg jag i alla fall ut när jag skulle till Väla. Orkade varken sminka mig eller ta på mig något speciellt, fick bli något enkelt!
 

Bråk med hästen, eller?

Idag ska jag bada Biggan, klippa henne och sen rida. Får se hur fröken tycker om detta! 
Pappa ska hjälpa mig när jag ska klippa bogen, halsen och upp mot huvudet för då kommer vi bli tvugna att brämsa henne.. Hon får ju typ damp annars. Pappa har jobbat med hästar, kor och alla slags djur så han är mer än van att göra detta! 

Tänkte klippa henne som förra året, sparar benen och en ''padd'' på ryggen och även huvudet. Klippte halva huvudet på henne förra året men kommer inte orka klippa det just nu, kanske nästa gång i vinter. Istället friserar jag det när det behövs. Blir nog bra.

Den perfekta skinnjackan för mig

Säg hej till min nya skitsnygga skinnjacka som jag inhandlat idag. Äkta svinskinn är det och jag älskar den!
Den har de perfekta detaljerna som dragkedjorna, några runda nitar och skärpet utan att bli för mycket. 
Den är sjukt mjuk och skön och liite tjockare än vanliga skinnjackor, den har två innerfickor, en med dragkedja och en utan vilket jag uppskattar sjukt mycket, de har ju även två fickor utanpå också.
En stor tumme upp för denna som kommer användas flitigt! Aj äm in löööve



Saker och ting förändras

Tittade lite på massa bilder när jag var yngre och kan ju bara säga att gud vad jag såg ut som en oskyldig liten fjortis haha! Typiskt tunna, sönderplockade fjortis ögonbryn, uppklippt hår med massa hårspray och alltid den ledsna hundposen. Man kunde ju aldrig heller låta bilderna vara i färg utan gjorde alltid dem svartvita eller redigera dem på ngt annat ''coolt'' sätt! 

Hahahaha jag dör! Man var ju rätt söt ändå, var typ 14-15 här!






Hästar får mig att må så jävla bra

Fyfan vad hästar får mig att må bra! När man är i stallet eller rider glömmer man allt annat och bara fokuserar på det man gör, man slappnar av och alla tankar som får en att må dåligt försvinner för en stund. Det känns så jävla härligt och jag vet att jag inte är ensam om att tycka så. 
Varför just jag håller på med hästar är inte för att bli bäst eller att komma långt utan bara för att jag älskar hästar, älskar att rida, älskar att utvecklas och bara må bra! När hästen mår bra så mår jag automatiskt bra. Ibland går det inte alltid så bra eller som man tänkt sig, för hästar är speciella djur, men när man älskar dem så mycket så orkar man ta nya tag fast man ibland vill ge upp för att man annars mår psykiskt dåligt. Hästarna visar mig att jag lever och får mig att vilja kämpa vidare!
Vad skulle jag gjort utan dem?

Du kan fälla mig, sparka mig gul och blå, bryta mina ben, hugga mig i hjärtat, men jag kommer läka, resa mig upp igen med ett leende på läpparna!


Fina häst och glad Malin

Här är hästen som jag ska börja rida och som jag var hos idag! Det är en halvblodstjej på 5 år, som är både inriden och inkörd, dock aldrig hoppad. Så det ska verkligen bli spännande att få rida henne, hon är bara grund riden så det kanske kan bli ett projekt haha.
Jag red henne inte idag utan ett annat halvblod som jag också får lova att rida, hästarna har inte varit igång på hela sommaren så vi ska börja med att longera den hästen jag ska rida (kommer inte ens ihåg vad hon heter, illa... haha) och sen ska jag få sitta upp på henne. Men hon verkar vara så jäkla go häst alltså, jättekelen och snäll, öronen framåt så jag tror hon är en positiv häst av sig :)

Hur fin får man vara alltså? Jag som ÄLSKAR gråa skimmlar, jag blev helt kär när jag såg henne :D Dock blir ju de flesta vitare med tiden, men vad gör det? Hon är en häst med glimten i ögat!


Rolig sak på G!

Saker som jag gjort idag, läs om det intresserar:
Idag är jag helt slutkörd i min kropp då jag spenderat 6,5 timme i stallet. Biggan skulle skos vid 11 tiden och då pratade jag lite med hovslagaren om just att vara hovslagare, att jag funderat på det och hur det är.
Då säger han: ''Men då ska du få prova på! Profa först på att ta av en sko!''. Och jag bara tänkte, fan va kul!
Så han visade mig hur man står, hur man tar av en sko och vad man ska tänka på och jag kan bara säga att det är så mycket svårare än vad det ser ut. SÅ mycket teknik. Jag fick ju såklart börja med bakskon, och fyfan vad jobbigt att stå så, hålla hoven på plats och samtidigt dra av skon på rätt sätt, men det gick rätt bra ändå :D
Sen fick jag även prova på att klippa av sömmarna och raspa hoven efter den fått sko på sig. Biggan fick även två specialskor på framfötterna idag, hovslagaren ville prova dem för att den skon kommer längre bak och är bättre för plattfotade Biggan haha, så slipper hennes tår bli så långa :)
Efter det red jag på stubben och det gick bra. Sen mockade jag och sen började jag även mocka sommarhagarna som det gått i i skommar, på 3 timmar fick jag 5 skottkärror toppfulla med bajs, men bara gjort en halv hage. *Gråter* haha. Dock får jag betalt för detta så det är ju gött :) Har bara 1,5 hagar kvar, lika stora.. SUCKS, vill någon hjälpa mig? (A) Så är ganska mör i kroppen efter idag om man säger så, sjukt jobbigt att mocka hade, fyfan i helvete alltså. Skapligt högt gräs där allt bajs ligger i också.

Den roliga saken som är på G:
Är att jag ska provrida en häst i helgen. Det är hovslagarens häst och han frågade mig om jag ville rida någon mer häst, och det är ju självklart att jag vill! Han sa att han har ett sto som han själv fött upp och är både inriden och inkörd som han vill ska hända något med. Vet inte vad det är för typ av häst men den verkar inte vara så gammal då han sa att hon var inriden och inkörd, då det är körhästar han har. Går allt bra får jag träna och tävla om jag vill och han betalar allt. HUR gött är inte det? Dock bor han ca 3 mil härifrån så det blir bara några gånger i veckan i så fall, men det ska bli sjukt kul!



Fett fräscht!

För en stund sen provade jag en chokladansiktsmask som min syster sagt ska vara bra. Och herregud vad gott den luktade, kändes typ som man smetade in choklad i huvet så mycket som den luktade! Ville nästan smaka på den haha, men då hade man nog blivit besviken. 
Nu känner man sig ju så fräsch och ren i hyn, dock är min hy i ansiktet lite torrt just nu så fick smörja in med lite ansiktskräm också. Sjukt störig hy jag har, kan aldrig vara normal, man är typ torr och fet på samma gång. Undra när man ska växa ifrån dedär störiga jävla finnarna som kommer och går lite hur dem vill...

Kände mig ju ganska het faktiskt, huet insmetat i bajs haha, nej men ser ju nästan ut så!

Skitkvalitet

Har fått ganska många komplimanger för mina gula ridbyxor vilket jag blir jätteglad av då jag själv älskar dem! MEN nu första gången jag tvättade dem så tvättade jag dem med blandad färgad tvätt, och vad hände? Jo, byxorna blev missfärgade till en grön/blå/gul nyans och nästan all annan tvätt blev mer eller mindre gult! Tur va hade jag inga fina kläder och nästan bara underkläder men fyfan va lack man blir. Piss kvalitet alltså. Min granne har lika dana ridbyxor och hade hänt samma med hennes tvätt, att allt blivit förstört. 
Så nu hoppas jag kunna färga om mina mindre fina grön/blå/gula ridbyxor gula igen vilket nog kan bli svårt då de är gjorda av 95% bomull och 5% elastan som är ett gummimaterial som gör tyget stretchigt som är svår att färga och få ett jämt resultat...

Använt byxorna 3 gånger och det kanske inte blir några fler gånger. Ganska lack på Hööks kvalitet faktiskt, i alla fall på ridbyxor...

Fyfan, så jävla läskigt!

(Kanske något flummigt inlägg men läs om ni orkar)
Idag var Isabelle med mig i stallet igen och det var planerat att jag skulle rida och sen också att hon skulle få prova rida lite. Jag red på som vanligt i padocken, då kommer där två hästar till och ska rida, inga problem tänkte jag. Och det var inga problem tills Biggan börjar strula med sitt sparkande igen...
Hon vill direkt komma undan när det blir jobbigt och det kan jag ju förstå i och med att hon inte varit igång så hårt under den senaste tiden. I början i galoppen gick bra utan sparkar men direkt jag började kräva liiiiiiiiiiiite (att hon skulle gå på ett spår istället och inte sticka ut röven och gå på två) så började hon sparka och sen slutade hon typ aldrig...
Men jag ville ändå bara galoppera en ända gång utan någon spark, utan något krav och sen avsluta, för att hon inte skulle vinna men det gick ju inte så jag gav faktiskt upp. Och när hon håller på och sparkas så är det så sjuuukt jobbigt för kroppen på något vis, jag blev i alla fall så sjukt trött och ganska illamåeende.
Efter jag ridit (blev aldrig att Isabelle fick rida för det var trångt i padocken) så fixade jag iordning Biggan, resten i boxen och körde sen hem. Men då märkte jag något konstigt i mitt synfält, ett flimmer liksom, som sen blev värre och värre när jag kommit hem så jag blev ju såklart jätterädd och mamma visste heller inte vad det va och tyckte jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen och höra. Och det gjorde jag. Jag berättade allt, att jag ridit, blivit trött, fått flimmer i synfältet osv. Då sa hon att hon tyckte som det lät som jag överansträngt mig, druckit ev. ätit för lite och min kropp kanske var extra svag/utsatt idag och att jag skulle vila och dricka vatten och något sött. Det gjorde jag och flimmrandet framför ögonen försvann, som tur va! Nu har jag bara extremt ont i huvudet och hade innan riktigt ont i ögonen också... Riktigt läskigt!
Flimmret var inte nådigt, jag kunde inte ens läsa på datan. Dock varade flimmret kanske bara 30 minuter och jag hoppas aldrig att jag får det igen! Måste bli bättre på att dricka, så jäkla viktigt!

Sen så goolade jag såklart på detta och det är tydligen ögonmigrän som jag haft! Texten är tagen från Wikipedia:

Ögonmigrän (auramigrän eller retinal migrän) drabbar en av tio personer med migrän och ofta folk med högt blodtryck. Ögonmigrän yttrar sig typiskt som ett flimrande någonstans i synfältet, följt av ett gradvis ökande område med synfältsbortfall. Synfältsstörningen varar sällan mer än 20-30 minuter, Den följs ibland av en del huvudvärk. Tillståndet tycks bero på tillfälligt förändrad elasticiteti en del av hjärnans blodkärl. Ögonmigrän är helt ofarlig och leder varken till bestående synpåverkan eller till annan sjukdom. Om migränattackerna tenderar att komma ofta kan förebyggande medicinering eventuellt prövas. I så fall sker detta i samråd med neurolog. Ögonmigrän är vanligast hos yngre människor.

Grejen var att flimmret satt på båda ögonen, mest på höger öga (höger sida) och lite på vänstra ögat (på höger sida). Då hittade jag dehär vilket stämmer in EXAKT hur det var:

Om synfältet för båda ögonen är påverkat, sitter "felet" i eller bakom synnervskorsningen. Vid ex.vis cirkulationspåverkan på synbanan i vänstra delen av hjärnan har båda ögonen svårt att se åt höger. Ofta tycks det istället (felaktigt), som om endast höger öga har drabbats av en synpåverkan.


Köra är ju så kul!

Igår var jag och Isabelle i stallet, meningen var egentligen att vi skulle rida men istället tog vi de två shettisarna på en liten körtur vilket var hur mysigt som helst! Miro och Malva som de heter ägs av Maria som bor på gården och de får man hålla på och pyssla med hur mycket man vill, dock har jag själv aldrig kört eller handskats så med dem men det får bli ändring på det nu när det är så mysigt att köra :)

Miro är en 6 årig liten kille som är efter Malva. Han är som en busig liten sagohäst och har glimten i ögat, finns ingen sötare än honom!

Här är mamman Malva (matvraket) och Isabelle. Malva är 18 år och gudasnäll som haft många föl, en riktigt gosehäst!

Nerverna på utsidan?

Något Biggan får när hon jobbar hårt eller blir varm är otroligt syniga ådror! Ser faktiskt ganska läskigt ut då det inte är lite som syns heller, men då vet man i alla fall att hon ansträngs sig ;)

Syns mycket mer i verkligheten än på dessa bilder men här kan man i alla fall ana att dem finns där!



Kär!

Dehär kan vara de coolaste och snyggaste skorna jag någonsin skådat! Har ju tidigare sett kopior på de vita Converse med platå och tyckt de var coola men dessa är ju snäppet coolare. De är ju väldigt speciella men jag kan inte låta bli all älska dem :D Tror man antingen älskar dem eller hatar dem!

Vinterridstövlar

Vintern närmar ju sig med stormsteg och det man alltid är försent ute med är ju varma kläder. När man som mest behöver det finns det ju knappt någon stans!
Något jag kommer behöva är vinterridstövlar, eftersom att mina vanliga stövlar nog inte får plats med massa tjocka strumpor i. Och hur skönt är det inte med fodrare skor/stövlar?
Här är två stövlar jag är intresserad av, de vänstra kommer från Hööks och kostar 699kr och de högra är från Mountain Horse och kostar över det dubbla, alltså 1799kr. De högra stövlarna vill jag ha mest men priset är det som hindrar mig, ganska saftigt tycker jag när man kan få andra (förhoppningsvis varma) stövlar för mer än hälften av det priset, dock så tror jag nog inte de är lika hållbara och dragkedjan kommer säkert behöva bytas vilket INTE är billigt.. Så vad blir billigast i längden undrar man ju?

Glada minnen

När jag ser denna bilden blir jag så jävla glad! Den är så jävla klockren och speglar oss så jävla bra hur sjuka vi egentligen är. Så jävla fula, älskar det!

För er som inte vet är de jag, min bror Robin, hans tjej Isabelle och min syster Ida

Nya hästnet? Haha

Här är lite saker som ska säljas. Är du intresserad av något och vill ha mer info så kommentera!

Stubben Avalon dressysadel

Frank Baines Pirouette dressyrsadel

Allroundsadel av okänt märke

Fleecefodrat regntäcke

Vinterridtäcke

Lami-Cell dressyrschabrak

See you soon Sundsvall

Då är bilen färdigpackad och jag är redo för att köra söderut! Dessa två veckorna har gått sjukt fort men ändå inte, känns som jag varit här ganska länge, och jag måste säga att jag faktiskt trivs här! Dock så skulle jag inte vilja bo här då jag har Biggan hemma, det är faktiskt det ända som stoppar mig från att flytta från Skåne. 

Den här bilden tog jag när jag och Marcus körde upp till ett torn här i Sundsvall där man kan se ut över hela staden. Dehär är bara från vinklen rakt fram, tittar man till vänster ser man industri och havet, tittar man till höger ser man lite mer av staden och mycket skog. Gillar staden :)

Mot Skåne!

Gud vad två veckor går fort! Imorgon åker jag söderut, men först stannar jag en natt i Stockholm hos Marcus storebror då han ska följa med ner till Skåneland. 
Kommer bli skönt att komma hem men ändå inte, börjar faktiskt gilla Sundsvall mer och mer och skulle nästan vilja plugga här. Dock finns det nog inget här som jag vill plugga men ändå. Kommer bli kul att komma hem till mina älskade Biggan, eller kan nog börja kalla henne nu ''den rullande tunnan'' eller ''tjockisen'' haha, skämt åsido. Nej men hon kommer nog inte vara nådigt rund nu efter över 2 veckors vila... Suck säger jag, vilken tid det kommer ta att bränna bort den kaggen. Eller vi får väl se, ska göra upp ett träningsschema för oss som jag ska följa strikt, i ur och skur! Får väl se hur det går ;)

RSS 2.0