yay!

jahapp, då är jag nu medlem i kullabygdens ryttarförening och har ridhuskort till juni tror jag det var! känns skönt att kunna åka iväg till ridhus några gånger i veckan och rida ordentligt!

idag var jag med tea i stallet som har två ponnys (c- och d-ponny) och jag fick rida hennes c-ponny lady. men fyfan vilken svårriden häst, och det sa tea också! dock tyckte hon att det såg bra ut, men det kändes bajs. för det första är jag alldeles för lång för den ponnyn, sadeln är förliten och ja, det är svårt att få balans på grund av min längd! men jag hoppade henne lite också vilket var skitkul, hon var jätterolig att hoppa men skitjobbig i dressyren!

imorgon blir det att åka iväg med biggan och teas ena ponny och rida lite i ridhuset igen. hon ska även få provrida biggan, får se hur det går :)


i wanna go crazy!


MER vill ha..

var inne på hööks innan idag och såg att de hade fått in massa nya fina saker! bland annat schabrak och lindor från lami-cell som vart otroligt fina! 399 kr för schabraket och 249 för 4 par lindor!

bilder gör verkligen inte schabraken rättvisa, de är SÅ mycket snyggare i verkligheten! dock vet jag inte om jag vill ha blått eller brunt.. vill ha både och :D


en annan outfit som jag SKA köpa är den svarta från schockemöhle! 349 kr för schabraket och 249 kr för 4 par lindor. när jag ska göra det är en annan fråga haha.. har andra utgifter som måste gå före hästsaker!

minusgrader suger!

man märker nu vad bortskämd man blivit av den milda vintern! innan har det ju inte varit några problem att rida i varken padocken eller på grusvägarna då det inte varit hårt, men nu när marken frusit går det knappt att rida någonstans..
jag och en tjej i stallet red ut en lång runda igår, vi kunde bara trava på vissa sträckor på grusvägarna, resten var isigt. frös vi? ehm.. jag kunde knappt gå och skrek när jag hoppade av biggan då mina fötter var som isbitar! när jag kom hem satte jag mig framför brasan och tinade upp mig, och jag skrek så ont det gjorde när mina tår höll på att tina upp.. nej fyfan, inga fler långa skrittrundor för mig..
red i padocken en stund nu ikväll, dock var där också stenfruset så det blev bara skritt och trav! provade att galoppera men det gick inte! funderar på att åka till ett ridhus här i närheten och rida någon/några gånger i veckan. dock vet jag inte vad ridhusavgiften ligger på där, får snacka med folket i stallet! 

vad gör ni när marken är frusen och det inte går att rida ordentligt? (ni som rider haha)



utgången

utgången igår blev riktigt lyckad och vi alla hade skitroligt! 

de här tre bilderna får duga sålänge! orkar inte ladda upp fler nu, har längtat efter min säng hela dagen och äntligen är jag i den nu!





sisters in high heels!

just nu sitter jag hos min bror och har precis gjort amerikanska pannkakor :) dock orkade jag bara två.. resten får min bror äta sen när han tränat klart!
varför jag sitter här är för att ikväll ska jag, min syster, min bror & hans tjej ut för att fira att jag blivit 20! kommer bli ganska galet känner jag på mig, jag och min syster kommer nog slira rejält ;) dock är ju värdet helt sjukt?! snöar/regnar i sidleds och blåser som in i helvete.. roligt liksom? kommer dock ha paraply med mig, men det kommer väl plåsa sönder haha, men värt ett försök för att rädda frillan ;)

nej nu hade jag tänkt locka mitt löshår som jag ska ha ikväll, bättre att ha gjort det så man inte behöver stressa sen :) bilder kommer imorgon, har kameran med mig hela kvällen!


i'm in love

kan vara de snyggaste skorna som över huvud taget existerar just nu..


hektisk dag..

ja gud, har haft fullt upp hela dagen. (varnar för rörig text) upp klockan 9 och var på arbetsförmedlingen vid halv 11, där var ett företag som sökte 25 personer så man blev typ intervjuad, hoppas det gick bra! efter det åkte jag och köpte tårta, hem och lämna tårtan, vidare till min bror och passa deras hund i någon timme, vidare till väla och hämta mina ridstövlar och sedan hem och byta om och sist till stallet! där red jag lite markarbete med två 50 cm höga hinder för att träna avstånd, gick ganska bra. väl hemma igen kom min syster och hennes son, min bror och hans tjej med hund! det blev först presentöppning för mig, sen middag och sen tårta :) väldigt mysigt!
jag fick 3000 kr, 500 kr presentkort på väla och en väska! väldigt nöjd!

wie, äntligen var mina stövlar färdiga! dragkedjan på höger stövel gick ju sönder i söndes och lämnades in samma dag, och 4 dagar tycker jag det är ganska snabbt ändå! dock varit jobbigt att rida utan dem!
(en liten kise ville också vara med på bild såg jag nu haha)



happy birthday to me!

jaha då fyller jag 20 år idag då den 19 januari! känns lite konstigt, att man nu får gå till systemet och kommer in lagligt på lördagar på de flesta uteställen, man har ju alltid flörtat in sig innan liksom, slipper man sånt skit. 
jag kommer inte ha någon fest eller något annat, utan jag, min syster, bror och hans tjej ska äta hos dem och sen ska vi ut, kommer väl bli jag och min syster som kommer slira ;) känner inte för att fira det direkt, en go utgång räcker för mig!


bangarang

den här låten med skrillex är så inihelvetes jävla grym! blir sjukt taggad av den!
det är en sån man ska sätta på maxvolym och bara röjja. enjoy!


myser med sicko!

idag passar jag den här lille filuren som är min brors och hans tjejs hund :) sicko heter han över är lite över 3 månader gammal!

visst är han söt?

snygga vårfärger

hur coola är inte dessa färgerna egentligen? skulle varit riktigt fräsigt på en snygg tävlingsponny eller varför inte en fräck dressyroutfit på en storhäst? jag tycker verkligen det är kul när folk vågar satsa med färger, dock älskar jag själv det stilrena och mer dämpade färger, men skulle absolut inte tacka nej till en färgglad outfit!
dock så är det lite svårt att hitta passande färger till biggan, hon är ju svettfux och passar inte i allt, och tror inte hon skulle passat i några av färgerna nedan faktiskt.. tråkigt nog.

allt kommer från lami-cell som ni kanske ser och schabraken finns även i dressyrmodell. en outfit med schabrak och lindor eller schabrak och skydd kostar från närmare 800 till 1000 kr.

svart dressyroutfit

den här outfiten hade jag inte tackat nej till! dock är allt märkes grejor vilket är väldigt dyrt. men något jag verkligen vill ha är schabraket och lindorna. för svarta ridbyxor osv har man ju, kanske inte lika snygga saker som dessa nedan..

hjälm - charles owen
väst - mountain horse
byxor - kingsland
handskar - HV polo
stövlar - cvallo weltmeister
schabrak - schockemöhle
lindor - schockemöhle
boots - globus
träns - schockemöhle

ny dressyrsadel, check!

kan man ha mer tur? jag hittade denna sadeln på blocket för ett par veckor sen och svarade att jag var intresserad. då bodde denna kvinnan i viken som hade den, alltså otroligt nära för det första! så hon kom till stallet idag vid 10 så vi fick prova den. susanne kände en kvinna som var med och tittade på den som kan dehär med sadlar och den PASSADE! helt sjukt, första sadeln vi provar så passar den. 
både jag och hon provred och hon tyckte den var bra, plus att den låg stilla och fick ett jämt tryck över hela ryggen, inte ett hårstrå hade krökt sig och jag både skritta, trava och galopperade! plus att den var riktigt skön.

dock så hade jag lite mindre otur med mina ridstövlar som gick sönder.. dragkedjan på höger stövel pajjade, plus att en knapp gått sönder på samma stövel OCH på den vänstra. så jag körde upp till väla och lämnade in dem på lagning. 595 kr fattigare.. rena rånet! tur jag fyller år på torsdag!

det är en stubben alavon 17'' och 31 i bomvidd som är ca 5 år gammal och i jättefint skick! älska

älskade häst

idag red jag biggan ett pass på banan och jäklar vad pigg hon var. riktigt roligt nu när hon verkligen har bjudning för då är hon så mycket lättare att rida, hon blir så himla tung och svår när hon är seg. dock är hon nästan svårare att samla nu vilket är lite jobbigt när hon blir så pigg men det gäller ju bara träning!
dock så kände jag en ökad trav hos henne jag ALDRIG känt innan! den var helt magisk. man kände hur hon riktigt sträckte ut frambenen och vi riktigt flög fram, och det gick fort! så jävla häftig känsla som man vill åt hela tiden, den där magiska känslan då allt bara flyter! nej, det blir bara roligare och roligare att rida henne när man väl vet att hon KAN! 


lite nyårsbilder

jag hade som sagt ingen kamera med mig på nyår men sofia tog några med sin mobil, plus att en kille hade med sig kamera och fotade lite, dock vet jag inte hur jag ska få tag i de bilderna x) 

här är några i alla fall som jag snodde från sofias blogg :)









gone again..

jaha, då åkte min älskling ifrån mig igen upp till sundsvall.. dock så träffas vi om en månad igen då hans pappa fyller år :) men efter det så kanske vi inte ses på väldigt länge, vem vet..
det är ganska jobbigt att han åkt nu på grund av att han varit här nere nästan en månad och man har blivit van att han alltid finns nära. så sjukt att man tar varandra förgivet hela tiden, man tror att de alltid ska finnas där, och när de inte finns det så är det jobbigare än någonsin. dock tror jag det är nyttigt att vara ifrån varandra, behöver inte just vara pojk/flickvän utan alla som man har nära. det får en att tänka efter att man inte ska ta någon för givet.
det är nyttigt att sakna varandra, men det är jobbigt! men kärlek får man kämpa för.



4 år av kärlek

igår den 5 januari hade jag och min älskling marcus varit tillsammans i hela 4 år! det firade vi med oxfile hemma hos honom, myste i hans jacuzzi och avslutade sen med en bra film! 

marcus lekte paparazzi hela kvällen så han var jättejobbig och tog massa kort på mig haha, han lekte med min brors & hans tjejs systemkamera och tyckte det var skitkul, värska barnet!







snyggt..


värmen var knas i marcus hus så jag fick burra in mig i tjocka filtar för att inte frysa haha


sen firade vi också min födelsedag lite så jag fick min present av marcus och det var en ny liten digitalkamera som jag kan ha när jag tex är ute och festar :) skitfin!


resten av ridbilderna

så, här är alla bilder jag tänkt visa :) tog lite tid men nu är de uppe!

som sagt, titta inte på min sits utan titta på biggan istället haha. längtar tills vi får en ny dressyrsadel då man kan sitta som man ska, för att rida dressyr i hoppsadel är både jobbigt och svårt.













någon som jobbar i uppförsbacke? ;)


50 cm. detta var första hoppet efter hon stannat och det syns på biggan haha, så gullig


70 cm


110 cm


110 cm. här blev jag lite efter i språnget, men det är sånt som händer


dagens ridpass

tar mega lång tid att ladda upp ridbilderna här på grund av att bilderna är tagna med systemkamera och är jättestora. så fick jag bara upp de här två bilderna för tillfället.. försöker igen lite senare med resten! 

biggan helt underbar att rida idag! hon var skitpigg och jättefin att rida. hon hade fin framåtbjudning och jobbade bra med bakbenen och genom ryggen! hon har ett riktigt fint steg bara hon har framåtbjudning och trampar under sig! dock så behöver ni inte titta på min sits, jag vet hur jag sitter och hade faktiskt inte min sits i fokus idag! längtar efter en dressyrsadel!!
dock stannade biggan första gången jag vände upp mot hindrena och typ skallade mig i ansiktet så nu har jag en liten fläskläpp haha. dock gör den inte alls ont och syns inte så mycket. biggan är lite feg när det gäller nya hinder. 

förresten, visst har hon också blivit smal :D jämfört med innan alltså! vi har börjat vänja henne vid ett nytt kraftfoder som är kraft sport och det får hon tillsammands med vanlig kraft samt 6 kg hö silage om dagen


110 cm


snart!

snart kommer massa ridbilder på mig och biggan :D ska bara rensa bland alla 800 bilder.. haha, har även filmer som jag kaaanske ska visa, vi får se!


RSS 2.0