Varför fick inte jag rida när Ulla red?

Igår åkte jag, Marcus och hans föräldrar upp till Ge-Kås i Ullared. Känns som jag varit där ganska många gånger i år haha..

Jag är sjukt nöjd med alla mina köp men det bästa jag hittade var ett par dressyrskydd från Catago. Har spanat lite på dem på internet innan men inte köpt dem i och med att de var så pass dyra, 900 kr till 1000 kr kostar dem MEN i Ullared fick jag dem för bara 429 kr :D
Jag var överlycklig att dem hade dem inne! Aldrig tidigare sett dem när jag varit där. Finns i brunt och vitt också, vill ju gärna ha i vitt men det får vääänta.. Jag köper lite väl mycket saker tycker jag. Haha.

Är jättenöjd över mina andra köp också. Gick på runt 1100 kr, tror detta var allt:
Gräddvit tröja att rida i vid finare tillfällen
2 svarta skärp
Underställ
Silvriga ridhandskar
Bruna tjockare ridvantar
Brun grimma
Hästgodis
Nackludd i fårskinn
Totteband
Dressyrskydd

Dessutom satt dem som en smäck på Biggan! Hon var lite ovan att ha så pass stora skydd på bakbenen så hon gick lite konstigt i början, precis som hästar gör med transportskydd haha! Så söt


Äntligen. Eller?

Känns som jag är den siste på jorden som gått med på instagram. Det har ju funnits ganska länge men jag har aldrig känt behovet att gå med. Dock bestämde jag mig igår för att gå med, följa folk och se massa bilder. Kan ju vara ganska trevligt ändå.

Vill ni följa mig heter jag maoulina


Annars har jag haft en jättemysig jul. Firade hemma med familjen och åkte senare på kvällen till Marcus och hans familj. Var där igår också och myste och idag ska vi äta julmat igen här hemma.
Känns som magen inte alls är i toppform efter all julmat, godis, gröt osv osv.. Jag äter alltid skitmycket under julen så kanske inte så konstigt haha x') 

Snön är ju som sagt borta här och det är nu runt 6 plusgrader, riktigt skönt då det går att rida i padocken igen, som jag gjorde idag för typ första gången på över en månad. Biggan var så jäkla fin för att inte ha gått ordentligt på ett tag, så jävla kul att rida när hon är så duktig! 

Red i mina snygga ridskor och chaps idag för andra gången och jag kan inte annat än att älska dem!

Julafton

Nu är det Julafton och jag kan såklart inte sova.. Dock har jag inte ens försökt men jag är faktiskt inte speciellt trött haha.

Gud vad gott det ska bli med all mat imorgon! Och så jäkla mysigt att få vara med hela sin familj samtidigt. I år blir det bara jag, mamma, pappa, min bror Robin, min syster Ida och hennes son Neo. Vi brukar oftast fira med min mormor och morfar plus kusiner också. 

Hittade en bild från när jag fyllde 20 år, tänkt att jag snart fyller 21.. Herregud vad tiden går. 

GOD JUL!

Ja, God Jul på er alla! Skriver det såhär dagen innan för tror nog inte så många sitter vid datan på julafton. 

Här i Skåne har vi fått ganska mycket snö idag, har varit halvt snöstorm haha! Hoppas den stannar ett tag i morgon i alla fall, ska ju bli plusgrader..

Bjuder på en vintrig bild på mig och Govina, en D-ponny som jag red innan hon fick tas bort. Saknar den goa lilla ponnyn <3

Ridfit

De senaste dagarna har jag unnat mig några julklappar till mig själv. Först blev det ju tröjan från HV Polo som sitter som en smäck och sen idag var jag på Hööks och köpte mig ridskor och shaps!
Testade faktiskt skorna och shapsen idag när jag red, och de var hur sköna som helst. Sitter perfekt och ger bra  stöd. En stor HISS till dem, både snygga och sköna!

Så jag längtar tills jag kan använda denna outfiten! Dock är det ju för kallt för det nu tyvärr :(

Tröja - HV Polo
Ridbyxor - Mountain Horse
Skor - CRW
Shaps - CRW

Grinig?

Haha denna bilden är ju bara för söt, suris Biggan. Ibland blir hon lite sur och bara ''eh nej, jag vill inte'' i typ 2 sekunder och det lyckades Marcus få med på bild i somras. Dock gör hon inte såhär alls ofta, brukar i så fall visa sig på annat sätt xD
Ni ser ju själva att båda tyglarna är helt slappa och jag driver fram henne (snygg sits? Eh, host host..). Vet inte riktigt vad hon blir sur på, kanske var det något jag inte gjorde helt perfekt ;) Ja man vet ju aldrig med dessa hästar. Fuxston säger jag bara haha...

Men hon är ju bara sååå vacker <3

HV Polo

Var inne på Charlies.se och såg denna tröja som var dagens kalender vara för bara 359 kr, och då kunde jag inte så imot. Blev en marinblå som på bilden nedan (den andra bilden ville jag bara visa hur den ser ut där bak). 
I vanliga fall (på Hööks) så kostar denna tröja 599 kr. Ett kap tycker jag.

Tycker HV Polo har riktigt snygga grejer, dock till överpriser. Jag gillar loggor men det får inte bli för mycket, så denna tröjan var lagom tycker jag. Den skriker ju faktiskt inte bara HV Polo ;)

Julmys

Jag bara älskar att vara i stallet såhär vid juletid, så himla mysigt ju. Det ända negativa måste ju vara kylan, speciellt om händerna när man gör stallarbete och ibland blir blöt. 

Såhär mysigt har vi det i stallet. Älskar detta stallet och tycker det är så fint, dock finns det några nackdelar som att det inte finns värme i sadelkammaren (inget torkrum heller så inget torkar typ), och inte tillräckligt med varmvatten för att bada hästen, ingen direkt spolspilta finns heller. Det är väl typ det. Och det finns inget ridhus (haha skoja, det är typ rena lyxen).

Här är stallgången och här står 7 hästar, i det lilla stallet (en dörr intill) finns fyra boxar och där står 2 shettisar.
Finns två uppställningsplatser som är till höger och vänster på bilden. Dörren rakt fram går ut till ladan/logen där halm och ensilage finns + massa annat, även där går man till sadelkammaren.

Här bor Biggan, boxen längst ner till vänster. Jag har julpyntat lite lagom med lite knäckebröd, får se hur länge det översta knäckebrödet överlever med en matglad häst... Hehe

Och såhär ser det ut i boxen. Fotade inte krubban och det (var faktiskt lite för skitigt för att fastna på bild, får nog skrubba lite, skärpning) haha.

Brunt + mässing = sant

Sorry om jag inte varit så aktiv men jag har jobbat och inte riktigt tänkt på att blogga, har jobbat kväll från 15 - 23:45, vissa dagar övertid till 1:00 så jag har typ vänt på dygnet helt så det är därför jag är klarvaken nu vid 1:30.

Biggan har vintervila nu och har vilat i drygt snart två veckor men imorgon tänkte jag brodda henne och ut på en liten tur, för snön och kylan har ju varit här också i snart två veckor!

Här är lite vill ha från Hööks, saker jag faktiskt önskar mig!
Börjat älska brunt och mässing, för brun utrustning är ju så snyggt. Börjat tröttna lite på svart faktiskt. Biggan passar själv skitbra i brunt, alltså schabrak, lindor, mässingdetaljer osv.
Men brun sadel och träns tror jag hade blivit lite too much för henne faktiskt. Så då kan man satsa lite mer på detaljer i stället, som bruna stövlar, mässing/guld stigbyglar, pannband, spännen på tränset, bettet, sporrar osv osv!

Dessa ridskorna och chapsen är något jag bara måste ha, även sporrarna och sporremmarna! MUMS <3


RSS 2.0